Free Download ile (hani serisi #4) Books Online

Specify Books Toward ile (hani serisi #4)

Edition Language: Turkish
Series: hani serisi #4
Free Download ile (hani serisi #4) Books Online
ile (hani serisi #4) Paperback | Pages: 228 pages
Rating: 4.29 | 1011 Users | 48 Reviews

Representaion During Books ile (hani serisi #4)

“Bir gün benim yüzümden acı çektiÄŸinde -ki, çekeceksin- lütfen az çek…”

Sayf 191

Define Of Books ile (hani serisi #4)

Title:ile (hani serisi #4)
Author:Oruç Aruoba
Book Format:Paperback
Book Edition:First Edition
Pages:Pages: 228 pages
Published:May 1999 by Metis Yayıncılık
Categories:Asian Literature. Turkish Literature. Poetry. Literature. Philosophy

Rating Of Books ile (hani serisi #4)
Ratings: 4.29 From 1011 Users | 48 Reviews

Criticism Of Books ile (hani serisi #4)
Bir iliskinin gunlugu tutulabilir mi? Aruoba 'ile' ile iki kisinin en ozelini, 'iliski'sini satirlara dokuyor. Arayip da tam da buldugunuzu sandiginiz, ancak tencere yuvarlanip da kapagini bulmamis asklara en guzel ornek 'ile'. Buldugunu sanmaya inanmanin oykusu... Taze bitmis bir iliskinin ardindan okunabilecek en guzel ve en kotu kitap. Zira yaralari kanatmaya pek musait...

Biraz daha duygusal bir zamanımda okusaydım belki etkilenebilirdim ama şu anki hissizliğimin içinde bizimkisibiraşkhikayesisiyahbeyazfilmgibibiraz tadında, fazla duygusal ve fazla kişisel geldi.Sanırım Oruç Aruoba genellikle böyle ama... Uygun anda okursam etkilenebiliyorum ancak.

"Sen ile ben" e takılı kalmış, büyük mutlulukların ve derin hüzünlerin kısaca -elinden geldiğince güzel- yazıya dönüştürülmeye çalışılmış hali. Aşık olmadım ama sevdim.

Hayatımın kitabı!!!! 5 sene aralıkla 3,4 kez okudum. Her seferinde farklı anlamlar ifade etti. Derin...

B i z, artık ayrı olabiliyor idiysek, sen ile ben arasındaki şu i l e, artık, yok, demekti-

Cok ozel bir kitap "Ile" sevgili Oruc Aruoba'nin gunlugu gibi... Ozel alaninda yasadigi gelgitleri dusunceleri okurken kah fikirler arasinda savruluyor, kah kendinize yeni yollar aciyorsunuz. Temeli "sorgulamak" uzerine kurulu eserde paylasilan siir ve alintilar da fikirler kadar guzeldi. Tadini cikara cikara okumak icin agirdan aldim bile bile. Neden 4 yildiz verdigime gelince: Cok fazla cumle icinde cumle vardi. Bazi yerlerde geri donerek okudugum satiri bastan aldigim zamanlar oldu. Fakat

Oruç Aruoba. Onunla henüz tanıştım.Farklı bir yazı dili var. Fazlasıyla öznel. Ama tarzını anladıktan sonra daha keyifli hale geliyor onu okumak. Tamamen onun hayatına girebiliyor ve ona dair bir imge yaratabiliyorsunuz. Uzun süre elden bırakmadan okunabilecek türden değil. Her gün belli bir dozda okumak kafi. Özellikle aklınızda ya da yüreğinizde biri varken okumanızı öneririm aksi halde satırların içine girmek keyif vermeyebilir.

0 Comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.